| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
nitkaZadomowił(a) się

Wysłany: Czw Lip 15, 2010 22:56 Temat postu: |
|
|
|
a na Audio nikt nie śmiga?
|
|
| Powrót do góry |
|
TrafalgarNowy(a)
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 11:06 Temat postu: Czeremcha Festiwal - koncert Visegraf Wave |
|
|
|
Witajcie,
W dniach 23-25 lipca odbędzie się folkowy festiwal "Z WIEJSKIEGO PODWÓRZA" w miejscowości Czeremcha. 24 i 25 lipca w ramach "wioski festiwalowej" odbędzie się:
- kiermasz rękodzieła ludowego
- wystawy
- filmy
- teatry
- slajdy
oraz będzie można skosztować przysmaki kuchni regionalnych
Festiwal ten to spotkanie folklorystyki polskiej, bułgarskiej, węgierskiej, słowackiej, czeskiej i innych równie ciekawych kultur
więcej info na : http://czeremszyna.pl/aktualnoci.html
aha :
z Warszawy jedzie specjalny pociąg na ów festiwal, wiecej info na stronie powyżej.
Pozdrawiam
_________________ Przez Twe słowa, przemawia Twoje serce.
"Don't worry, be happy!" Bobby McFerrin
|
|
| Powrót do góry |
|
s_wojtkowskiLoża WSR

|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 9:00 Temat postu: Open'er |
|
|
|
To ja nie jestem tak oryginalny. Bardziej, jak sią okazuje, mainstreamowy.
Byłem na Open'erze i jak zwykle podobało mi się, choć nie aż tak jak dwa lata czy rok temu.
W tym roku największe wrażenie zrobił na mnie Archive (bardzo różnorodne, ale przy tym transowe / falowe granie) i Kasabian (więcej zywiołu, choć nie ukrywam, ze miałem nadzieję, na jeszcze wiekszy wypierd).
_________________ Wszystko będzie dobrze.
Ostatnio zmieniony przez s_wojtkowski dnia Czw Lip 22, 2010 10:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
malandZadomowił(a) się

|
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 10:27 Temat postu: |
|
|
|
uuuuu widze ze ktos nielegalnie wniosl aparat - nieladnie
Fajne zdjecie..
szkoda ze w tym roku nie zaliczylem Openera.
Choc duzo ludzi mowi, ze bylo gorzej niz przed laty co mnie pociesza
|
|
| Powrót do góry |
|
paolina123Nowy(a)
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 12:59 Temat postu: |
|
|
|
Troche mnie akurat Sławku dziwi wybór zarówno Archive i Kasabian. Archive to zdecydowanie jeden z najsłabszych występów, przez nieumiejętną pracę dźwiękowca. W pierwszych rzędach nie dało się stać, bas pierdział tak, że aż podskakiwało całe serce i niezdrowo pulsowało ciało. Nawet trawa się tam ruszała. No i brak 'Again', którego spodziewał się chyba każdy. Też dałam się na to nabrać.
Kasabian to kolejna porażka dźwiękowców, tego koncertu w ogóle nie było słychać. Nie wiem jak później, zrezygnowałam, ale od headlinera zdecydowanie wymagałam więcej.
Numer jeden - bez wątpienia Pavement dla których tam pojechałam i którzy znowu zachwycili, Malkmus udowodnił, że jest mistrzem. Świetne 2ManyDj's z chyba najczęściej uwiecznianym na filmach 'Love will tear us apart' w morzu konfetti, doskonała Grace Jones i wzruszająca Regina Spektor. Muzycznie - mój trzeci i niestety coraz gorszy Opener. Widać, że 80% ludzi przyjeżdża teraz dla znajomych a nie dla muzyki, przez to jakość zapraszanych gwiazd jest coraz bardziej przykra.
Tydzień później byłam na festiwal Dour w Belgii. To zupełnie inne przeżycie niż Opener, chociaż byłam tam na akredytacji i nie musiałam płacić za bilety to razem z przelotem do Charleroi koszt jest niższy niż śreednia wydawanych pieniędzy w Gdynii. No i 250 koncertów w ciągu 4 dni. Ogólnie festiwale tego typu są dużą konkurencją dla Openera - chociaż dużo zależy od line upu. Ci którzy jeżdża dla koncertów chyba już dawno zrozumieli, że Opener to lipa.
A za 2 tygodnie Off. Który polecam wszystkim i wszędzie, jestem tam praktycznie od początku i piękne jest to, w jakim kierunku rozwija się ten festiwal. No i The Flaming Lips, Lenny Valentino i Dinosau Jr.
|
|
| Powrót do góry |
|
malandZadomowił(a) się

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 21:54 Temat postu: |
|
|
|
Byl ktos w Białymstoku na Pozytywnych Wibracjach? Mial byc 2 dniowy festiwal. Zastanawiam sie jak wypadl..
|
|
| Powrót do góry |
|
EkianaZaczyna działać

Wysłany: Wto Lip 27, 2010 9:48 Temat postu: |
|
|
|
A wybiera się ktoś na orange warsaw festival?
|
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

Dołączył: Mar 02, 2003 Posty: 9050 Skąd: WSR [SR] | WSR/WSTH [ID] |
|
| Powrót do góry |
|
s_wojtkowskiLoża WSR

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 8:59 Temat postu: Jeszcze o Open'erze |
|
|
|
| paolina123 napisał: | | Troche mnie akurat Sławku dziwi wybór zarówno Archive i Kasabian. |
Na tegorocznym Open'erze nie widziałem zbyt wielu koncertów, bo moja maksymalna percepcja teraz to 4-5 występów / wieczór (kiedyś było lepiej). Przy tym czwartek opuściłem w ogóle, a w niedzielę przyjechałem tylko na Archive. Bo generalnie mam tak, że słucham prawie wyłącznie tych wykonawców, których już znam, a których twórczość mi się podoba lub mnie intryguje. Dlatego np. w ogóle nie zbliżyłem się do sceny, kiedy była na niej Grace Jones.
Nagłośnienie Kasabian pozostawiało trochę do życzenia, ale bez przesady, można było znaleźć miejsce, gdzie było nieźle słychać. Natomiast nagłośnienie Archive bardzo mi się podobało - lubię wyeksponowany, transowy, walący w żołądek bas, nawet kosztem przykrycia innych warstw utworu i jego swoistej deformacji. Jasne, że w zawodach o nagłośnieniowe mistrzostwo świata ten koncert nie uzyskałby nominacji, ale dla mnie nie przesądza to o porażce. Ważniejszy jest swoisty nastrój koncertu, spójność muzyczna (uzyskana nawet na zasadzie "jedności w wielości"), no i "lubienie" poszczególnych kawałków. Miałem też to szczęście, że nie czekałem na "Again" .
Nie wiem już, który to mój Open'er - szósty czy siódmy, ale rzeczywiście nie byłem tym razem aż tak zadowolony. O jakości festiwalu z mojego punktu widzenia decydują przede wszystkim zaproszone kapele (i to w kontekście mojego subiektywnego rankingu), dlatego w przyszłym roku wszystko może łatwo się odwrócić.
_________________ Wszystko będzie dobrze.
|
|
| Powrót do góry |
|
barrakuzPoczątkujący(a)

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 22:02 Temat postu: |
|
|
|
Open'er, jak dla mnie na plus. Ale moją destynacją było Massive Attack, Skunk anansie i rewelacyjni Kings of convenience.
ale...
czekam na Tauron Nowa Muzyka!
|
|
| Powrót do góry |
|
nitkaZadomowił(a) się

Wysłany: Czw Sie 05, 2010 21:37 Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
OlaSNowy(a)
|
|
| Powrót do góry |
|
nitkaZadomowił(a) się

Wysłany: Pią Sie 06, 2010 15:51 Temat postu: |
|
|
|
Już za kilka godzin!!!
|
|
| Powrót do góry |
|
nitkaZadomowił(a) się

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 9:02 Temat postu: |
|
|
|
Już po...
Szkoda...
ToiToi się zemścił po tym jak odpadłam mu drzwi. Straciłam w jego czeluściach klapka. I ktoś mi ukradł moje brudne i wonne sandały!!! Jestem lżejsza również o kurtkę... Ale było mega!
http://www.youtube.com/watch?v=Ylu0ybj7DIg
|
|
| Powrót do góry |
|
makakNowy(a)
|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 15:41 Temat postu: |
|
|
|
A na Ostródę ktoś jedzie ? ;>